18 mai 2018

VIENA - DELICATESE LA NASCHMARKT

După ce v-ați plimbat prin parcuri, pe străzi, printre și prin palate, ați vizitat muzee, biserici, ați fost la concerte de muzică clasică, cred că a venit rândul să faceți cunoștință cu feeria de culori, arome și mirosuri din piața de delicatese Naschmarkt.
De fiecare dată când trec prin Viena încerc să ajung măcar pentru o jumătate de oră/ o oră și aici. Încep traseul printre tarabe și după câteva minute nu rezist ispitei și iau o caserolă mică cu cel puțin 100 grame de măsline, vreo 300 grame de curmale și două, trei feluri de condimente (pentru acasă). 
În jurul prânzului terasele din Naschmarkt sunt pline. De-abia mai găsești un loc pentru o masă delicioasă. Mă uit prin vitrine la caviarul  "amur beluga" care se vinde cu niște prețuri astronomice (1450 euro/500 grame), zâmbesc și trec mai departe spre uleiurile nefiltrate, sticlele de vin de diferite tipuri, brânzeturi, preparate din pește, fructe etc..
Este un loc  "viu", animat și merită din plin o vizită. 

Cum ajungi?
Foarte ușor; dacă ești pe linia de metro U4  poți coborî la stația Kettenbrucken-gasse care te lasă chiar într-un capăt al pieței sau dacă ești in apropiere de clădirea Secession faci cel mult 3 minute. 
Restaurantele din piață sunt deschise de luni până sâmbătă (duminica e cam tot închis). 

Update: am corectat!!! dintr-o eroare cand am tastat am scris linia U2 in loc de U4 (multumesc persoanei care m-a atentionat).


Te-ar putea interesa si:
Cafea, cafenele- Partea I

CELE MAI BUNE PRAJITURI PE CARE LE-AM MANCAT PRIN CALATORII - PARTEA I

Viena la sfarsit de noiembrie 2014

Velazquez in Viena - Expozitia de la Kunsthistorisches Museum

Viena (Kunsthistorisches Museum) -intre Lucian Freud si saliera lui Cellini

Palatul Belvedere - Viena

(IV) Viena: Musikverein, Konzerthaus, Opera -Din seria: cladiri care gazduiesc spectacole de opera, muzica clasica, balet

O zi in Graz


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu