28 februarie 2013

Gradina Botanica MARIMURTRA (Blanes, Catalunya)

In septembrie 2009, aflandu-ma intr-o excursie pe Costa Brava (Catalunya) in provincia Girona, am vizitat gradina botanica Marimurtra, una dintre cele mai vechi din Europa. Initiatorul ei (in anul 1921) a fost omul de stiinta german Carl Faust. 
Am coborat din tren in gara Blanes si de acolo am luat autobuzul pana in centrul orasului.  De aici se poate face o plimbare pe jos pana la gradina botanica (ghidandu-va dupa indicatoare) sau exista varianta cu autobuzul.
Gradina cuprinde peste 3000 de specii de plante (mediteraneene + alte plante provenite din Africa de Sud si America Centrala).


Am prins o zi superba cu soare. In gradina exista zone de unde ai o priveliste minunata spre mare (templul Linnaeus). In 2009 erau 2 papagali, unul rosu si unul alb cu care se puteau face poze contra cost. Cel alb, Valentina, era destul de morocanos si nu prea avea rabdare cu turistii.

Biletul de intrare e in jur de 6 euro/ adult.




Intrarea in gradina botanica Marimurtra (Blanes)


Statuia lui Carl Faust intemeiatorul gradinii botanice


Blanes


Blanes vazut de sus (in drum spre gradina botanica)

































2 comentarii:

  1. e foarte frumoasa!si noi am fost incantati nu doar de frumusetea speciilor, ci mai ales de aranjamentul realizat de botanistul Carl Faust!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicol, sper sa mai ajung in zona in anii urmatori; imi doresc sa revad gradina. Tu cand ai vizitat-o?

      Ștergere