22 mai 2013

Valencia (partea 3) vazuta din turnul clopotnita al catedralei

O călătorie nu se termină în momentul cand m-am reîntors acasă și am despachetat bagajele. Dimpotrivă, ea continuă... dar sub o altă formă. Încep să citesc despre ceea ce a avut un anume impact asupra mea...și citesc...și studiez imaginile...și uneori mă enervez că nu am văzut un anume detaliu; de ce mi-a scăpat? sau de ce în lupta cu minutele am  privit  superficial  un anume tablou într-o sală de muzeu; și-mi propun să mă reîntorc în locația respectiva; o fi bine? o fi rău?

1 mai 2013 - după ce am vizitat catedrala din Valencia (cu al sau controversat Sfant Graal) am urcat în turnul clopotniță - El Miguelete. Turnul poarta numele de El Miguelete (El Micalet - în valenciana) după numele unuia dintre clopote. Sunt 207 de trepte in spirală pe care, dupa ce le-ai urcat (gafaind sau nu), dai de o Valencie spectaculoasă văzută de la  70 de metri. (Pană în momentul de față, cele mai obositoare mi-au parut cele 267 de trepte, tot în spirală, din turnul sudic al catedralei Sf. Vitus din Praga.)
De acolo, de sus, îți poti face o idee despre amplasarea celor mai importante clădiri din oraș.
Mi s-a părut interesant că fiecare clopot are un nume și o istorie a lui.  Pe biletul de intrare sunt  trecute: anul fabricației, greutatea și numele fiecărui clopot.

va urma...
Articole pe aceeiasi tema:

Valencia (partea 1)

Valencia (partea 2) - Muzeul National de Ceramica si Arte Decorative "Gonzalez Marti"

Valencia (partea 4): arta maestrilor ceramisti vs arta strazii


 
















se zareste Torres de Quart







se vede in departare Ciudad de las Artes y las Ciencias - orasul artelor si stiintelor







4 comentarii:

  1. Foarte frumos...regret ca am ratat aceasta experienta. Ma consolez insa cu ascensiunea in trunurile Torres Serrano si Torres del Quart.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu regret ca nu am urcat in Torres Serrano si Torres del Quart;fiecare cu regretele lui ;) ma bucur ca v-au placut imaginile.

      Ștergere
  2. Se vede superb de sus! Valencia nu era pe nicio lista de calatorii pentru mine, dar dupa ce am vazut pozele, se strecoara usor-usor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valencia este un oras foarte frumos; Merita sa-l vizitezi candva; Mi-au placut mult articolele tale despre Andalusia; imi cer scuze ca iti raspund asa tarziu, insa am fost plecata cateva zile din tara si am incercat sa stau fara internet si televizor (si chiar am reusit ;-) )

      Ștergere